O nas

V naslednjem povzetku Vam z veseljem predstavljamo našo panogo, njena izhodišča in razvoj!

 

vipano-com-logo-dunkelMedijsko podjetje VIPANO, ki nam daje licenco in ga zastopamo na slovenskem tržišču, prihaja iz Augsburga v Nemčiji. Slednje se že 15 let ukvarja z osnovno dejavnostjo izdelave spletnih strani, medtem ko zadnja leta vlaga v razvoj povsem novega sistema virtualnega marketinga. Aktivno namreč razvija trenutno zelo aktualni video in fotografijo v 360⁰ obliki. Virtualni sprehodi v 360⁰ so moderen in atraktiven način predstavitve in doživetja prostora, ki med drugim ponuja tudi sprehod iz prostora v prostor, vključno z avdio in video predstavitvami. Tovrstna prostorska slika omogoča virtualni ogled prostora, kot bi ga videli sami, če bi se nahajali v njem. Osnovna ideja podjetja je bila inovativna povezana predstavitev mest in podjetij. Storitev je organizirana na spletni strani www.vipano.com, kot spletni mestni vodič, ki je začel delovati leta 2014 na področju južne Nemčije, v začetku leta 2015 pa še na področju Avstrije. Zaradi velikega zanimanja se projekti širijo tudi v Italijo in Španijo; od julija 2015 pa lahko to storitev naročite tudi v Sloveniji. Kot zanimivost naj dodamo, da so podjetje VIPANO, kot eno izmed sodobnih alternativ virtualne marketinške rešitve, predstavili tudi predstavniki Googla na svojih seminarjih.

Pomen spleta za podjetništvo.

Spletno okolje je v poslovnem prostoru dandanes izrednega pomena. Večina ljudi na spletu preživi vsaj 3 ure dnevno – primerja cene, naroča preko spleta, opravlja razne rezervacije, itd. Surfanje po spletu nam predstavlja sprostitev, igro in učinkovito koriščenje časa ter denarja. Google medtem zaznava vsak ogled in beleži vsak klik na vaši spletni strani. Zato je pridobivanje strank preko spleta in kasneje tudi fizično (v podjetju, v trgovini, v gostinskem lokalu, fitnesu …) pomembno povsod, kjer je cilj najti cenovno ugodno in napredno rešitev za razvoj podjetja. Ni skrivnost, da je stranke najenostavneje pridobiti z dobro uvrstitvijo na Googlovem iskalniku. Znano je namreč, da največ ogledov prejmejo strani, ki so kot zadetki iskanja uvrščene na prvo stran.

Kako lahko poskrbim, da bo moja stran uvrščena visoko?

Pri visokem uvrščanju spletnih strani na Google, so poleg funkcij SEO in mobilne odzivnosti (mobile responsive), pomembni predvsem trije elementi:
1. Časovno zadrževanje na spletni strani
2. Odskok iz spletne strani
3. Povezovanje

Pomen VIPANA pri optimizaciji spletne strani.

Z nadgradnjo že poznane 360⁰ fotografije prostorov smo želeli doseči nekaj zanimivega in učinkovitega. Spletne strani smo z dodajanjem 360⁰ fotografije iz pasivnih preoblikovali v aktivne, saj smo z virtualnim sprehodom skozi 360⁰ fotografije povečali čas, ki ga obiskovalec preživi na določeni strani. Poleg tega v fotografije vstavljamo dražljaje, ki pritegnejo uporabnike spletne strani, da klikajo globlje in globlje na lastnih podstraneh. S tem se povečuje čas zadrževanja na strani, saj stremimo k temu, da obiskovalci iz spletne strani odskočijo čim kasneje. Produkt poleg že naštetih prednosti omogoča tudi povezovanje z drugimi spletnimi stranmi (z vašimi partnerji, podjetji, zavodi, sosedi) – v tej zvezi lahko govorimo o marketingu priporočil.


Kaj pridobite z VIPANOM?

Marketing
Opazili boste velike marketinške učinke, ki bodo posledica povezovanja s partnerji.
Manjši stroški
Vaši stroški se bodo optimizirali, saj boste lahko zmanjšali ali pa povsem ukinili tiskane materiale, namenjene oglaševanju.
VIPANO.com
Vaš VIPANO bo umeščen v javni poslovno – turistični vodič VIPANO.com, ki pripomore k prepoznavnosti, povpraševanju in posledično povečanju prihodkov.
Neoviran dostop vsakomur
VIPANO bo omogočil virtualni ogled tudi tistim ljudem, ki bi si želeli vašo lokacijo ogledati, vendar jim je to fizično onemogočeno (npr. invalidi ali ljudje, ki si zaradi prevelike oddaljenosti ne morejo pobliže ogledati mesta).
Povezovanje
Omogočeno vam bo naključno spoznavanje ter povezovanje ustanov in podjetij tako Sloveniji, kot tudi internacionalno.
Unovčevanje strani
Stran boste lahko direktno unovčevali preko nagradnih iger, rezervacijskih knjig, video prezentacij.
Privabljanje novih strank
Naključen ogled vašega VIPANA lahko povzroči, da postanejo obiskovalci vaše spletne strani tudi aktivni potrošniki.

Ker sama slika oz. produkt pove več kot 1000 besed, dovolite, da Vam projekt osebno predstavimo in zagotavljamo Vam, da bomo pritegnili vašo pozornost in boste želeli postati del VIPANA.

Comments are closed